100% Pure L-Glutamic acid – 400g

QUICK OVERVIEW

За балансиран глутаминско киселински и протеински метаболизам

  • 100% глутаминска киселина
  • чиста аминокиселина без адитиви
  • одлична растворливост во вода

1,090 ден

Опис

Body Attack 100% Pure L-Glutamic acid е аминокиселински прашок без адитиви и лесно се промешува со минерлани пијалоци и милкшејкови.

Л- Глутаминската киселина е полуесенцијална аминокиселина. При интензивни тренинзи телото неможе да ја надополни зголемената побарувачка за оваа аминокиселина, поради тоа што синтетизирањето на глутаминот е пребавно. Тоа може да резултира со намалена снабденост со глутамин со што телото ке почне да користи глутамин од мускулите, поради извршување на регуларните процеси на метаболизмот. Резултатот е тој што процесите на метаболизмот се заштитени, но мускулите губат значителна маса.

Body Attack 100% Pure L-Glutamic acid придонесува за балансиран протеински метаболизам, исклучиво ако телото има зголемена потреба.

Начин на употреба: измешајте 5 гр (1 мерица) во било кој напиток, се препорачува да се конзумира пред и после тренинг. Во деновите кога немате тренинг , земете наутро и пред спиење.