Multy-Phase Whey 2.27 kg

QUICK OVERVIEW

Протеински Комплекс со одложено дејство,содржи исклучиво протеини со нависок квалитет за потикнување раст на мускулот.

2,400 ден

Ознаки:

Опис

Multi-Phase Whey е протеински комплекс со таканаречено “time-release” дејство и содржи исклучиво природни , не вештачки протеини со најголем квалитет.

Карактеристика на производот:

– За зголемување на чисто мускулно ткиво и спречување на катаболизам во организмот.

– Амино киселини од различни извори (“time-release” дејство)

– Одличен вкус и инстант мешање на протеинот

– Ги стимулира анаболичките процеси

– Висока содржина на антикатаболички аминокиселини

– Висока содржина на Глутамин

– Го забрзува губењето на масните наслаги

– Thermax технологија

– Без Аспартам, вештачки ароми, вештачки бои и згуснувачи

Multi-Phase Whey содржи комплекс на протеини со различна брзина на асимилација во организмот што овозможува таканаречено “time-release” дејство што на тој начин му го дава на организмот потребниот градежен материјал и го потпомага мускулниот раст и опоравување од телесните вежби многу подобро од едно-компонентните протеини. Ова “time-release” дејство исто така го забрзува метаболизмот која со одредена балансирана исхрана доведува до намалување на масните наслаги во телото.

Multi-Phase Whey содржи ултра филтриран концетрат протеин од сурутка (whey protein concetrate),”Thermax” изолат протеин од сурутка (whey protein isolate),казеин, хидроизолат протеин од сурутка (whey hydro isolate)  и глутамински пептиди.

НЕ СОДРЖИ ПРОТЕИНИ ОД РАСТИТЕЛНО ПОТЕКЛО (Соја,Пченица итн)

Сите протеини се во своја природна состојба,што значи немаат никакви вештачки додатоци така да ги имаат сите природни својства за потикнување  на мускулното влакно и спречување на катаболизам во организмот.

Казеинот е основен протеин во млекото и е еден од најквалитетните протеини за човечкиот организам. Казеинот ги има нај јаките антикатаболички својства од било кој друг извор на протеин. Исто така го подржува имунитетот и здравјето така што влијае на опоравување и изградба на целиот организам како и на мускулното ткиво. Multi-Phase Whey содржи исклучиво калциуми соли на казеин а не како повеќето конкурентни производи вештачки фракции на натриумови и калиумови соли на казеин.

Multi-Phase Whey го нуди најдобрите нутриционистички карактеристики,одличниот вкус и инстант мешање без грутки. Не прави тешкотии на желудникот и на варењето, не прави гасови и надуеност поради што е погоден за користење во било кој период од денот.

Фирмата Big Man Nutrition е сертифицирана со ISO 22000 и HASSP сертификати што го гарантира високиот квалитет на нивните производи.