Acidophilus (100 капсули)

1,785 ден

На залиха

пробиотски производ со растителни влакна

Acidophilus е пробиотски производ кој содржи култура на Lactobacillus acidophilus. Lb. acidophilus е особено резистентна и корисна бактерија која го помага здравото функционирање на цревата, ги заменува клетките кои секојдневно се губат и учествува во активноста на имуниот систем. Таа помага да се одржи цревната флора, што е предуслов за адекватна функција на цревата. Производот исто така содржи и растителни влакна од семе од Psyllium. Овие фибри подлегнуваат на процес на ферментација во цревата, што ја помага функцијата на корисните бактерии кои го населуваат тој дел на дигестивниот систем.

За кого се препорачува?
– за време или по завршувањето на антибиотскиот третман и со цел неутрализирање на несаканите ефекти на лековите кои се земаат долготрајно.

– како дополнување на третманот за габични инфекции (дерматолошки, гинеколошки проблеми),

– во случаи на дигестивни потешкотии предизвикани од стрес,

– како дополнување на третманот на иритабилен колон и дијареа,

– за наутрализирање на штетните ефекти на алкохолот и цигарите на дигестивната флора,

– заради просуството на фибри (растителни влакна), Acidophilus се препорачува и при запек.

 

Состав
2билиони         Активен Lactobacillus Acidophilus
100мг                Прав од лушпи од семе од пегавец

 

Дозирање: 1 капсула на ден или по препорака на лекар

Main Menu

Acidophilus (100 капсули)