AI-LIPOROL® 90 Capsules

1,690 ден2,290 ден (-26%)

Нема на залиха

AI-LIPOROL е додаток во исхраната базиран на глукоманан, со растителни екстракти и кофеин, назначен во контекст на нискокалорични диети насочени кон контролирање и намалување на телесната тежина.

AI-LIPOROL е додаток во исхраната базиран на глукоманан, со растителни екстракти и кофеин, назначен во контекст на нискокалорични диети насочени кон контролирање и намалување на телесната тежина. Во комбинација со нискокалорична диета глукомананот придонесува за губење на тежината (корисен ефект се постигнува со дневна доза од 3 g глукоманан во три дози од 1 g, секоја, со 1-2 чаши вода, пред оброците и во комбинација со нискокалорична диета). Покрај тоа, екстрактот од горчлив портокал го стимулира метаболизмот, особено метаболизмот на липидите, и придонесува за рамнотежа на телесната тежина (заедно со зелениот чај). Гвинејскиот бибер има дигестивна функција и поддржува редовни гастроинтестинален мотилитет и отстранување на гас, додека чили пиперката придонесува за редовно функционирање на кардиоваскуларниот систем и нормална циркулација на крвта. Екстрактот од какао (заедно со зелениот чај) дава тонизирачка и метаболичка поддршка и е антиоксидант. Производот е комплетиран со кофеин.

ПРЕДУПРЕДУВАЊА: Не ја надминувjате препорачаната дневна доза. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна исхрана. Разновидната и урамнотежена исхрана и здравиот начин на живот се важни. Да се чува подалеку од дофат на деца под три години. Не ја надминувајте вкупната дневна доза од 400 mg кофеин од сите извори. Не го земајте овој производ пред спиење или непосредно пред спиење, или во комбинација со алкохол. Не се препорачува употреба на производот за време на бременост, лактација и под 12 години. Консултирајте се со вашиот лекар пред употреба ако доколку имате кардиоваскуларни проблеми. Производот треба да се користи во комбинација со адекватна нискокалорична диета и здрав начин на живот со добро ниво на физичка активност. Доколку сакате да го употребувате производот во период подолг од 3 недели, треба да се консултирате со лекар

Да се ​​чува на ладно и суво место, подалеку од извори на топлина и светлина. Затворете добро по употреба.

Додаток во исхраната.

Нутритивни информации во дневна доза (3 капсули) 
Глукоманан 1500 mg
Екстракт од какао
од кој теобромин
250 mg15 mg
Екстракт од зелен чајод кој полифеноли

од кој EGCG

204 mg200 mg

81.6 mg

Екстракт од зелено кафеод кој хлорогена киселина

од кој 5-кафеоилхинска киселина

од кој кофеин

200 mg60 mg

20 mg

4 mg

Екстракт од гвинејски бибер 160 mg
Екстракт од чили пиперкаод кој капсаицин 160 mg4 mg
Екстракт од горчлив портокалод кој синефрин 150 mg15 mg
Кофеин 100 mg

 

СОСТОЈКИ: глукоманан (Amorphophalluskonjac K. Koch, корен во прав), капсула (желатин, бои: титаниум диоксид, железо оксиди и хидроксиди, кармоизин*), екстракт од какао (Theobroma cacao L., семе во прав, стд. 6% теобромин), екстракт од зелен (Camellia sinensis (L.) Kuntze, сув лист стд. 98% полифеноли и 40% EGCG (Епигалокатехин галат)), екстракт од зелено кафе (Coffeacanephora Pierre ex Froehner, семе, стд. 45% хлорогена киселина, 10% 5-кафеоилхинска киселина, 2% кофеин), екстракт од гвинејски бибер (AframomummeleguetaK., Schum, семе во прав), екстракт од чили (Capsicum annum L., сув плод, стд. 2,5% капсаицин), екстракт од горчлив портокал (Citrus aurantium L ssp.amara Engl, незрели плодови сув екстракт, стд. 10% синефрин ), безводен кофеин, агенси против стврднување: магнезиумови соли на масни киселини, силициум диоксид. *Бојата карминозин може да има негативен ефект врз активноста и вниманието кај децата.

Содржи кофеин (104 mg / дневна доза). Не се препорачува за деца и жени за време на бременост и лактација.

Употреба: Земете 3 капсули дневно со многу вода, по можност пред јадење. Постои можна опасност од задушување кај лица со потешкотии при голтање или во случај на проголтување без соодветен внес на вода. За да може глукомананот да стигне до желудникот, производот секогаш треба да се зема со многу вода.

 

Main Menu

AI-LIPOROL® 90 Capsules

1,690 ден2,290 ден (-26%)