Amino Magic Fuel | Orange

1,190 ден1,490 ден (-20%)

Нема на залиха

  • Целосен комплекс на аминокиселини
  • Висок процент на БЦАА
  • Содржи Б-витамини и L-карнитин
Категории: ,

Amino Magic Fuel е комплетен аминокиселински комплекс врз основа на хидролизат на протеини од сурутка со голема содржина на БЦАА, витамини и Л-карнитин. Благодарение на течната форма помага да се забрза апсорпцијата на аминокиселините и има висока концентрација на протеини (40%) Amino Magic е единствен производ во квалитет и дејствување. Високата брзина на варење (10-15 минути по внесот) ви овозможува да создадете таканаречени „базен на слободни аминокиселини“ што го стимулира анаболизмот, имунолошкиот систем, метаболизмот и регенеративните процеси. Зголемените нивоа на разгранети аминокиселини БЦАА ги исполнуваат меѓуклеточните енергетски резерви. Производот може да го земат и професионални спортисти и почетници.

Начин на употреба: Земете едно сервирање (45 мл) дневно.

 

Supplement FactsServing Size: 45 ml

Servings Per Container: 22

Amount Per 100 ml %NRV** Per Serving %NRV**
Energy Value 1290 kJ (303 kcal) 580 kJ (136 kcal)
Fat < 0.1 g * < 0.1 g *
– thereof Saturated Fatty Acids < 0.1 g * < 0.1 g *
Carbohydrates 24 g * 11 g *
– thereof Sugar 18 g * 8 g *
Protein 43.8 g * 19.7 g *
– thereof BCAA*** 3.6 g * 1.6 g *
Salt 0.133 g * 0.059 g *
Vitamins
Vitamin B1 2.4 mg 222 1.1 mg 100
Vitamin B2 3.1 mg 222 1.4 mg 100
Niacin 35.6 mg 222 16 mg 100
Vitamin B6 3.1 mg 222 1.4 mg 100
Vitamin B12 5.6 µg 222 2.5 µg 100
Biotin 111 µg 222 50 µg 100
Pantothenic Acid 13.3 mg 222 6.0 mg 100
L-Carnitine 58.0 mg * 26 mg *
Choline 51 mg * 23 mg *
Para-Aminobenzoic Acid 4.7 mg * 2.1 mg *
Inositol 232 mg * 104 mg *
Amino Acids Profile Per 100 g Protein
L-Alanine 3730 mg
L-Arginine 3110 mg
L-Aspartic Acid 2770 mg
L-Cysteine 170 mg
L-Glutamic Acid 4840 mg
L-Glycine 8780 mg
L-Histidine 340 mg
L-Isoleucine (BCAA)*** 810 mg
L-Leucine (BCAA)*** 1570 mg
L-Lysine 1990 mg
L-Methionine 450 mg
L-Phenylalanine 1100 mg
L-Proline 5290 mg
L-Serine 1530 mg
L-Threonine 1020 mg
L-Tryptophane 90 mg
L-Tyrosine 310 mg
L-Valine (BCAA)*** 1240 mg
Hydroxylysine 340 mg
Hydroxyproline 4200 mg

* NRV is not established.
** NRV – % of nutrient reference values (according to Directive EC (No.) 1169/2011).
*** BCAA – branched chain amino acids (L-Isoleucine, L-Leucine, L-Valine).

 

Main Menu

Amino Magic Fuel | Orange

1,190 ден1,490 ден (-20%)