Amix™ QuickGel 45gr

70 ден

Нема на залиха

Amix™ QuickGel со кофеин е супер концентриран енергетски гел во компактен формат за да ви овозможи повеќе енергија во подолг период за време на физичката активност.

Amix™ QuickGel со кофеин е супер концентриран енергетски гел во компактен формат за да ви овозможи повеќе енергија во подолг период за време на физичката активност.

Содржи комбинација од три типа на јаглехидрати: моно-, олиго- и полисахариди како што се гликоза, малтоза и високо разгранет цикличен декстрин (Cluster Dextrin®), збогатен со Таурин, Витамин Ц, Витамин Б6 и Магнезиум, со што придонесува за нормална мускулна функција, го намалува заморот, исцрпеноста и грчевите кои се присутни при долги и исцрпни спортски активности.

Јаглехидратите придонесуваат за обновување на нормалната функција на мускулите (контракција) по високо интензивни и / или долготрајни физичка напори, што доведуваат до замор на мускулите и осиромашување на залихите на гликоген во скелетните мускули.

Посакуваниот ефект се добива со консумирање на јаглени хидрати, од сите извори, со вкупен внес од 4 гр на кг телесна тежина, во дози, во првите 4 часа и не подоцна од 6 часа.

Препорачана употреба: Земете 1 гел (кесичка/45 грама) за време на последната фаза од вашата спортска активност (приближно последните 30 минути или последните 5 километри). Секогаш измивајте со 100мл вода.

Main Menu

Amix™ QuickGel 45gr

70 ден