Calivita D-drops (30 мл)

1,470 ден

На залиха

Витаминот Д е липосолубилен витамин кој има повеќе докажани позитивни ефекти во подобрување на здравјето.

Витаминот Д е липосолубилен витамин кој има повеќе докажани позитивни ефекти во подобрување на здравјето. Витаминот Д придонесува во одржувањето на нормалната градба на коските кај возрасните, како и на нормалниот раст и развој на коските кај децата. Овој витамин е значаен и за нормалната функција на мускулите во телото. Воедно придонесува во одржувањето на здрави заби. Исто така, докажано делува на нормалната функција на имунолошкиот систем, како кај децата, така и кај возрасните.

Не е само лесен за употреба, туку нашиот нов производ содржи витамин Д3, холекалциферол, најактивна форма на витамин Д, кој многу делотворно го зголемува нивото на витаминот Д во крвта, спротивно на витаминот Д2 (ергокалциферол). Најдобар природен извор на витамин Д3 е маслото од црниот дроб на бакаларот, кое исто така е додадено во нашата формула. Покрај тоа и пакувањето е многу економично, бидејки едно шишенце може да содржи и до 300 дози.

ЗОШТО ДА СЕ ИЗБЕРЕ

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:

  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпцијана пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

СОСТАВ

1200

И.Е.

Витамин Д3

95

мг

Триглицериди со средни ланци (MCT)

ВНИМАНИЕ!

Бремените жени, доилките и лицата кои користат лекови треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на производот!

Main Menu

Calivita D-drops (30 мл)