Creatine 300gr.

990 ден

На залиха

  • БРЗА РЕСИНТЕЗА НА АТП
  • ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА СИЛА И МАСА
  • АНТИКАТАБОЛИЧЕН ЕФЕКТ
  • ЛЕСНО СЕ АПСОРБИРА
Категории: ,

Креатинот на Yava Labs е висококвалитетен додаток во исхраната кој го надополнува нивото на креатин монохидрат во секојдневната исхрана дизајниран да ги подобри моќта и перформансите. Ние користиме креатин монохидрат, најбезбедниот, најефективниот облик на креатин. Успешно се користи со години, испитуван од многу истражувачи и е заклучен како најефективна и најбезбедна форма. Нашиот креатин е форма на прашок кој е многу порастворлив во вода и се апсорбира во телесното ткиво отколку типичен креатин монохидрат. Примарниот енергетски носител во мускулните клетки е молекулата на креатин, што го прави неговото дополнување идеолошки избор. Кога се користи редовно, нашиот производ ги подобрува атлетските перформанси со зголемување на силата, моќта и мускулната маса. Додатоците на креатин ги зголемуваат резервите на фосфокреатин во вашите мускули. Фосфокреатинот го промовира формирањето на аденозин трифосфат (ATP), клучната молекула која вашите клетки ја користат за енергија за време на вежбање со висок интензитет. Ова е примарен механизам со кој креатинот ги подобрува перформансите.

Понатаму, креатинот е популарен и ефикасен додаток за зголемување на мускулната маса. Може да промени бројни клеточни патишта кои водат до нов мускулен раст. На пример, го промовира формирањето на протеини кои резултираат со создавање на нови мускулни влакна. Дополнително, додатоците на креатин може да ја зголемат водата во вашите мускули, а со тоа да ја поддржат хидратацијата и значително да ја зголемат големината на мускулите.

Нашето пакување од 300 g е доволно дарежливо за да понуди 60 порции, секоја со тежина од 5 g. Една порција (1 мерица) главно содржи креатин монохидрат (4,9 грама). Исто така, содржи мали количини на Л-таурин, аминокиселина која помага во зајакнувањето и поддршката на мускулите и системот на крвните садови што ја транспортира крвта низ телото. Пиридоксинот е другата активна состојка во нашиот производ, компонента потребна за правилно функционирање на шеќерите, мастите и протеините на телото.

Препорачана употреба: Додадете 5 g (1 топка) во 200 ml вода или млеко. Земете 2 порции на ден.

Предупредувања: Не користете ако сте алергични на некое од соединенијата на додатокот. Не користете за време на бременост и доење. Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и добро балансирана исхрана. Се препорачува урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Складирање: Да се чува во добро затворен, оригинален сад, на собна температура, заштитен од светлина и да се чува подалеку од дофат на деца.

Main Menu