DOC HAIR – 30 таблети

660 ден

На залиха

DOC HAIR представува висококвалитетен додаток во исхрана, кој содржи колаген тип 2 збогатен со Витамин Ц, Биотин, Бакар, Селен и Цинк наменет за подобрување на состојбата на косата. Колагенот тип 2 во комбинација со витамините и минералите придонесува за здрава и цврста коса.

DOC HAIR представува висококвалитетен додаток во исхрана, кој содржи колаген тип 2 збогатен со Витамин Ц, Биотин, Бакар, Селен и Цинк наменет за подобрување на состојбата на косата. Колагенот тип 2 во комбинација со витамините и минералите придонесува за здрава и цврста коса.

Колаген игра голема улога во обновувањето на клетките и е одговорен за одржување на силата и еластичноста на коските, зглобовите, тетивите, кожата, очите, внатрешните органи, ноктите и косата.

Како што старееме, нашата коса може да стане сува и груба. Колагенот може да се користи за третирање на сува и кршлива коса. Колагенот тип 2 допринесува во зголемување на влагата на косата и поправка на сплитните краеви. Колаген, исто така, може да ја намали појавата на сиви влакна.Колаген во голема мера помага во растот и регенерацијата на косата.

 

DOC HAIR е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

 • Состав

  Состојки Количество во сервирање 1 таблета %ПДВ*
  Витамин Ц 80 mg 100%
  Цинк (како цинк цитрат) 10 mg 100%
  Колаген Тип II 10 mg **
  Бакар 0,5 mg 50%
  Биотин 50 mcg 100%
  Слен 27,5 mcg 50%

  *%ПДВ – Препорачана дневна доза

  ** – дневна доза не е одредена

  Останати состојки: целулоза, кроскармелозен натриум, магнезиум стеарат, силициум оксид.

Main Menu

DOC HAIR - 30 таблети