DOC Hydralyte (електролити) – 12 кесички со вкус на вишна

280 ден

На залиха

Храна за интензивен мускулен напор – особено за спортисти

Специјализиран додаток во исхраната за орална употреба, кој се користи за рехидратација и надополнување на изгубените електролити при зголемено потење од физичка активност, повраќање или дијареа.

Содржи идеален баланс помеѓу декстроза и соли (електролити), кои се одговорни за воспоставување на нормално ниво на базна киселина.

Храна за интензивен мускулен напор – особено за спортисти

Специјализиран додаток во исхраната за орална употреба, кој се користи за рехидратација и надополнување на изгубените електролити при зголемено потење од физичка активност, повраќање или дијареа.

Содржи идеален баланс помеѓу декстроза и соли (електролити), кои се одговорни за воспоставување на нормално ниво на базна киселина.

Содржина:

Na+                            60 mmol/lit

Cl-                              60 mmol/lit

K+                             20 mmol/lit

Глукоза                   90 mmol/lit

Цитрат                    10 mmol/lit

Активни состојки во доза – 20ml

Натриум хлорид     470 mg

Калиум хлорид       300 mg

Декстроза (гликоза) монохидрат    3,560 mg

Мононатриев цитрат безводен        485 mg

Начин на употреба: Помешајте една кесичка во една чаша со вода. Во случај на блага дехидратација земете 75 мл/кг телесна маса, постепено во период од 4-6 часа.

 

Main Menu

DOC Hydralyte (електролити) - 12 кесички со вкус на вишна