ENERGIZE ORIGINAL – Chocolate

90 ден

Нема на залиха

  • Доверлива функционалност со C2MAX мешавината на јаглени хидрати со двоен извор
  • Со додаден натриум,електролитот кој најмногу се губи при потење
  • Со додаден магнезиум. Магнезиумот придонесува за нормален метаболизам што дава енергија
  • Без бои и конзерванси
  • Погоден за вегетаријанци
  • Добра подносливост
Катеорија:

За продуктот

За да можете да дадете се од себе за време на тренинг или натпревар, вашите резервоари за енергија мора да се наполнети, но исто така и за време на тренинг вие мора да го снабдувате вашето тело со јаглехидрати.

PowerBar за првпат го произведе својот прв јаглехидратен бар во 1986 год.Оригиналните Energize барови се одличен избор за јаглехидрат во цврста форма кои се лесни за џвакање. Со C2MAX обезбедуваатнаучно развиена мешавина од јаглени хидрати со сооднос 2: 1 на извори на глукоза и фруктоза, како и натриум и магнезиум за поддршка на вашата минерална рамнотежа.

Состав

Fructose-glucose syrup, rice crisps (rice semolina, sugar, wheat gluten, palm fat, malted barley flour, salt), rice flour, milk protein, oat bran (8%), maltodextrin, fat reduced cocoa powder (4%), oat flakes (4%), almond paste, cocoa mass (2%), flavouring, sodium citrate, fructose, humectant (glycerol), salt, magnesium carbonate.

May contain: peanuts, hazelnuts, soy.

Препорачана употреба
  • 1 – 4 барчиња/ дневно.
  • Земете еден бар еден час пред тренинг и/или за време на тренинг.
  • Како составен дел од разновидна и балансирана исхрана.
NUTRITION INFORMATION
Nutrition Information per 100 g per bar (55 g)
Energy kJ (kcal) 1539 (364) 849 (201)
Fat 4,3 g 2,4 g
of which saturates 1,3 g 0,7 g
Carbohydrate 66 g 36 g
of which sugars 38 g 21 g
Fibre 3,8 g 2,1 g
Protein 13 g 7,4 g
Salt 1,1 g 0,58 g
Magnesium 135 mg (36%*) 74,0 mg (20%*)
Sodium 420 mg 230 mg

Main Menu

ENERGIZE ORIGINAL - Chocolate

90 ден