ENERGIZE ORIGINAL – Cookies & Cream

90 ден

Нема на залиха

  • Доверлива функционалност со C2MAX мешавината на јаглени хидрати со двоен извор
  • Со додаден натриум,електролитот кој најмногу се губи при потење
  • Со додаден магнезиум. Магнезиумот придонесува за нормален метаболизам што дава енергија
  • Без бои и конзерванси
  • Погоден за вегетаријанци
  • Добра подносливост
Катеорија:

За продуктот

За да можете да дадете се од себе за време на тренинг или натпревар, вашите резервоари за енергија мора да се наполнети, но исто така и за време на тренинг вие мора да го снабдувате вашето тело со јаглехидрати.

PowerBar за првпат го произведе својот прв јаглехидратен бар во 1986 год.Оригиналните Energize барови се одличен избор за јаглехидрат во цврста форма кои се лесни за џвакање. Со C2MAX обезбедуваатнаучно развиена мешавина од јаглени хидрати со сооднос 2: 1 на извори на глукоза и фруктоза, како и натриум и магнезиум за поддршка на вашата минерална рамнотежа.

Состав

Fructose-glucose syrup, oat bran (15%), rice flour, milk protein, rice crisps (rice semolina, sugar, wheat gluten, palm fat, malted barley flour, salt), maltodextrin, cocoa biscuits (5%) [wheat flour, sugar, palm fat, fat reduced cocoa powder, rapeseed oil, glucose syrup,  skimmed milk powder, raising agents (sodium carbonate, tartaric acid), barley malt syrup, salt, flavouring, malt extract (from barley)], almond paste, oat flakes (3%), humectant (glycerol), sodium citrate, fructose, flavouring, magnesium carbonate, salt.

May contain: peanuts, hazelnuts, soy.

Препорачана употреба
  • 1 – 4 барчиња/ дневно.
  • Земете еден бар еден час пред тренинг и/или за време на тренинг.
  • Како составен дел од разновидна и балансирана исхрана.
NUTRITION INFORMATION
Nutrition Information per 100 g per bar (55 g)
Energy kJ (kcal) 1548 (366) 854 (202)
Fat 4,3 g 2,4 g
of which saturates 1,0 g 0,6 g
Carbohydrate 67 g 37 g
of which sugars 38 g 21 g
Fibre 3,4 g 1,9 g
Protein 13 g 7,1 g
Salt 0,98 g 0,55 g
Magnesium 131,0 mg (35%*) 72,0 mg (19%*)
Sodium 390 mg 220 mg

 

*% Nutrient reference value

Main Menu

ENERGIZE ORIGINAL - Cookies & Cream

90 ден