EXTREME REGENERATE GEL | Lemon - NoLimit.mk

EXTREME REGENERATE GEL | Lemon

120 ден

Нема на залиха

EXTREME REGENERATE GEL e професионален гел кој е одличен за регенерација по завршување на напорна физичка активност.

EXTREME REGENERATE GEL e професионален гел кој е одличен за регенерација по завршување на напорна физичка активност. Благодарение на специјалната HYDRO GEL формула, активната состојка на EXTREME REGENERATE GEL се апсорбира директно во устата, со што брзо достигнува до крвотокот и до мускулите.

ACTIVE INGREDIENTS
AMOUNT PER SERVING 100 G 90 G** 45 G
NUTRITION VALUE
ENERGY 416 kj / 98 kcal 374 kj / 88 kcal 187 kj / 44 kcal
Fat 0,01 g 0,01 g 0,00 g
   of which saturates 0,00 g 0,00 g 0,00 g
Carbohydrate 22,22 g 20,00 g 10,00 g
   of which sugars 12,50 g 11,25 g 5,63 g
Protein 2,22 g 2,00 g 1,00 g
Salt 0,50 g 0,45 g 0,23 g
Magnesium 122,22 mg (33%*) 110,00 mg (29%*) 55,00 mg (15%*)
ACTIVE INGREDIENTS
Dextrose 11,11 g 10,00 g 5,00 g
Maltodextrins 11,11 g 10,00 g 5,00 g
Branched chain amino acids BCAA 3,33 g 3,00 g 1,50 g
   of which L-leucine 1,67 g 1,50 g 0,75 g
   of which L-valine 0,83 g 0,75 g 0,38 g
   of which L-isoleucine 0,83 g 0,75 g 0,38 g
Hydrolyzed collagen 2,22 g 2,00 g 1,00 g
L-glutamine 666,67 mg 600,00 mg 300,00 mg
L-arginine hydrochrloride 333,33 mg 300,00 mg 150,00 mg
   of which L-arginine 277,78 mg 250,00 mg 125,00 mg
Tri-creatine malate 333,33 mg 300,00 mg 150,00 mg
   of which creatine 244,44 mg 220,00 mg 110,00 mg

 

Состојки:

Вкус на портокал – кајсија: вода; декстроза; малтодекстрин; BCAA (L-leucine, L-valine, L-isoleucine); хидолизиран колаген; згуснувачи – guar gum, xanthan gum; Л – глутамин; Л- аргинин хидрохлорид; три-креатин малат; регулатор на киселост – лимонска киселина; арома; засладувачи – ацесулфам к, натриум сахаринат, натриум цикламат, сукралоза; конзерванси – калиум сорбат, натриум бензоат; магнезиумски соли на лимонска киселина;

Вкус на лимон: вода; декстроза; малтодекстрин; BCAA (L-leucine, L-valine, L-isoleucine); хидолизиран колаген; згуснувачи – guar gum, xanthan gum; Л – глутамин; Л- аргинин хидрохлорид; три-креатин малат; регулатор на киселост – лимонска киселина; арома; засладувачи – ацесулфам к, натриум сахаринат, натриум цикламат, сукралоза; конзерванси – калиум сорбат, натриум бензоат; магнезиумски соли на лимонска киселина;

Препорачана употреба: 45-90 g гел (0.5-1 кесичка = 3-6 лажици) да се конзумира веднаш по тренинг.

 

 

.

 

Main Menu

EXTREME REGENERATE GEL | Lemon

120 ден