Lion Kids C (90 таблети)

731 ден

Нема на залиха

Витамин Ц за деца

Постои ли поголемо богатство од здравјето на детето?

Кај децата во предучилишна и училишна возраст од исклучителна важност е внесот на соодветни хранливи материи, витамини и минерали. Недостигот на овие состојки може да предизвика сериозни проблеми по здравјето и секојдневните активности на детето, исто како што во голема мера влијае и на животот на возрасните.

За кого се препорачува?
Со оглед на фактот дека детската исхрана не е ни од далеку идеална, а со современиот начин на исхрана, ја изгубила својата некогашна хранлива вредност, се препорачува и децата да земаат додатоци во исхраната кои содржат витамини и минерали. Лион Кидс витаминските таблети за џвакање, за деца од прeдучилишна и училишна возраст, се состојат од природни принципи на дејствување, а благодарение на хелатниот облик во кој се наоѓаат ефикасно се апсорбираат. Не содржат шеќер, вештачки бои и конзерванси. Затворачот на шишето ја гарантира сигурноста против детската љубопитност. Таблетите се во форма на животни и со вкус на тропско овошје.

Состав
45мг     Витамин Ц

Дозирање: 1 таблета на ден или по препорака на лекар

Main Menu

Lion Kids C (90 таблети)

731 ден