Micellar Casein 1kg

1,890 ден

Нема на залиха

Придобивки од Micellar Casein:

– протеинот придонесува за раст на мускулната маса

– протеинот помага во одржување на мускулната маса

– протеинот придонесува во одржување на нормални коски

– протеин со постепена абсорпција

– без аспартам

– засладено со sucralose Splenda®

Категории: , Ознака

Micellar Casein протеин концентрат од млеко кој содржи micellar казеин и веј протеин во ист сооднос како обезмастено млеко 80:20.

Бавните аминокиселини со продолжено ослободување од Micellar Казеинот можат да причинат  „продолжено-дејство“ на аминокиселините во крвотокот кои може да траат до 8 часа по варењето. Така да Micellar Казеинот е добар избор на протеин пред спиење.

Micellar Casein содржи висок износ на протеински фракции како Beta-Lactoglobulin (BLG), Alpha-Lactalbumin (ALA), Glycomacropeptides (GMP), Immunoglobulin (IgG), Bovine Serum Albumin (BSA), Lactoperoxidase, Lactoferrin.

Придобивки од Micellar Casein:

– протеинот придонесува за раст на мускулната маса

– протеинот помага во одржување на мускулната маса

– протеинот придонесува во одржување на нормални коски

– протеин со постепена абсорпција

– без аспартам

– засладено со sucralose Splenda®

download (1)

Препорачана употреба: Помешајте 2 дозерки AmixTM Micellar Casein со 250-300 мл ладна вода или обезмастено млеко. Конзумирајте пред спиење.

 

 

 

 

 

Main Menu

Micellar Casein 1kg

1,890 ден