SUPER MASS GAINER | 5232 gr – vanilla

3,890 ден

Нема на залиха

КОЛИЧИНА ВО ПОРЦИЈА
ПРОТЕИН
52 гр
КРЕАТИН
3,0 гр
КАЛОРИИ
1248
Категории: , Ознака

Dymatize® SUPER MASS GAINER™ е премиум гејнер за зголемување на мускулна маса, со соодветен калоричен профил дизајниран да ги задоволи особените потеби на бодибилдерите, и сите оние кои сакаат да качат мускулна маса. Особено во фаза на интензивни тренинзи, есенцијалено е да се овозможи соодветен нутртивен внес. “POWERHOUSE Formula” е специјален матрикс дизајниран да овозможи силна комбинација од креатин, јаглехидрати и протеини, задоволувајќи ги потребите за зголемување на мускулната маса.

Секоја порција содржи 52 гр високо квалитетен протеин, вклучувајќи 11-12 гр BCAAs + 3 гр креатин и 243 гр јаглехидрати низок процент шекери.
Dymatize®  користи само чист, високо квалитетен креатин монохидрат од Creapure®.

  • 52 гр високо квалитетен протеин во порција
  • Вклучено 11 – 12 гр BCAAs**
  • До 243 гр јаглехидрати во порција
  • Со 3 гр креатин во порција
  • Низок процент на шекер
  • Вклучени 5 витамини
  • Без глутен
  • Без банирани супстанции тестирано од “Informed-Sport” for athletes’ гаранција за продукт со највисок квалитет

 

 

НУТРИТИВНИ ФАКТИ
per 100 g per portion (327 g*)
Energy kJ (kcal) 1620 (382) 5295 (1248)
Fat 2,4 g 7,8 g
of which saturates 0,7 g 2,1 g
Carbohydrate 74 g 242 g
of which sugars 4,0 g 13 g
Protein 16 g 52 g
Salt 0,13 g 0,40 g  
Vitamin C 19 mg (24%**) 63 mg (78%**)
Niacin 5,5 mg (34%**) 18 mg (112%**)
Folic acid 72,7 µg (36%**) 238 µg (119%**)
Vitamin B6 0,50 mg (36%**) 1,6 mg (116%**)
Pantothenic acid 2,0 mg (34%**) 6,6 mg (111%**)
Creatine 0,9 g 3,0 g
Amino acid profile  per 100 g per portion (327 g*)
***L-Valine 1,0 g 3,3 g
***L-Leucine 1,6 g 5,4 g
***L-Isoleucine 0,9 g 3,0 g
L-Alanine 0,7 g 2,2 g
L-Arginine 0,5 g 1,6 g
L-Aspartic acid 1,5 g 4,7 g
L-Cysteine 0,2 g 0,8 g
L-Glutamic acid 1,3 g 4,2 g
Glycine 0,3 g 1,0 g
***L-Lysine 1,4 g 4,6 g
***L-Histidine 0,5 g 1,6 g
***L-Methionine 0,4 g 1,3 g
***L-Phenylalanine 0,7 g 2,2 g
L-Proline 1,3 g 4,3 g
L-Serine 0,8 g 2,7 g
***L-Threonine 0,9 g 2,9 g
***L-Tryptophan 0,3 g 0,8 g
L-Tyrosine  0,7 g 2,2 g

 

СОСТОЈКИ
Maltodextrin, milk protein (20%) (milk protein, whey protein concentrate, wheyprotein isolate, whey protein hydrolysate, micellar casein), sunflower oil, flavouring, creatine monohydrate (1%), emulsifiers [lecithins (contains soy), mono- and diglycerides of fatty acids], thickeners (cellulose gum, xanthangum, carrageenan), flavour enhancer (potassium chloride), sweeteners (acesulfame K, sucralose), anti-caking agent (silicon dioxide), ascorbic acid (vitamin C), nicotinamide, calcium D-pantothenate, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), folic acid.
ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
  • Помешајте една порција ( 3 дозерки) со 700 мл вода
  • 1 порција дневно, по тренинг

 

Сите Dymatize продукти кои го содржат Informed-Sport сертификатот се тестирани за банирани супстанции од world-class sports анти-допинг лабораторијата LGC. 
 Во адиција, Informed-Sport гарантира дека сите продукти се произведени по високи стандарди и се безбедни за употреба за сите атлети.

Main Menu

SUPER MASS GAINER | 5232 gr - vanilla

3,890 ден