SUPER PROTEIN AMINO | 500 tablets

1,990 ден

Нема на залиха

КОЛИЧИНА ВО СЕРВИРАЊЕ
ПРОТЕИН
2.9 гр
Категории: , Ознака

Dymatize® Super Protein Amino протеин – аминокиселинска формула која содржи комплетен спектрум од сите протеиногени аминокиселини. Овие есенцијални и неесенцијални аминокиселини се градечки блокови на протеинот. Во адиција на нормалниот внес на протеин, идеалната големина на таблетите и леснотијата на проголтување, ги прават лесен начин за зголемување на внесот на протеин во движење. Дневната доза се состои од две сервирања.

  • Дневната доза изнесува (= 6 таблети) содржи 5,8 гр протеин
  • Комплетен спектрум од сите протеиногени аминокиселини
  • Идеална големина и лесни за проголтување најдобар избор за зголемен внес на протеин во движење.
  • Без банирани супстанции тестирано од “Informed-Sport” for athletes’ гаранција за продукт со највисок квалитет

НУТРИТИВНИ ФАКТИ

per 1 serving (= 3 tablets) per daily dose (= 6 tablets)
Protein 2,9 g 5,8 g

 

Naturally included and
added amino acids
per 1 serving (= 3 tablets) per daily dose (= 6 tablets)
L-Leucine 261 mg 523 mg
L-Isoleucine 139 mg 279 mg
L-Valine 173 mg 345 mg
L-Alanine 127 mg 253 mg
L-Arginine 204 mg 408 mg
L-Asparagine & L-Aspartic acid 278 mg 555 mg
L-Cysteine 39 mg 77 mg
L-Glutamine & L-Glutamatic acid 555 mg 1110 mg
L-Lysine 190 mg 379 mg
L-Histidine 74 mg 148 mg
L-Methionine 74 mg 148 mg
L-Phenylalanine 155 mg 310 mg
L-Proline 185 mg 370 mg
L-Serine 155 mg 310 mg
L-Threonine 119 mg 238 mg
L-Tryptophane 33 mg 65 mg
L-Tysine 141 mg 283 mg
СОСТОЈКИ
Milk proteins (milk protein concentrate, calcium caseinate, whey protein concentrate, whey protein isolate, micellar casein), pea protein, rice protein, bulking agents: cellulose, calcium phosphates, anti-caking agent (silicon dioxide), polyethylene glycol, talc, magnesium salts of fatty acids; L-Glutamine, L-Arginine hydrochloride, L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine, emulsifier (lecithins) (soy).
ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
  • Земете 2 сервирања (= 6 таблети) на ден со голема количина на вода. 1 сервирање (= 3 таблети).

 

Сите Dymatize продукти кои го содржат Informed-Sport сертификатот се тестирани за банирани супстанции од world-class sports анти-допинг лабораторијата LGC. 
 Во адиција, Informed-Sport гарантира дека сите продукти се произведени по високи стандарди и се безбедни за употреба за сите атлети.

 

Main Menu

SUPER PROTEIN AMINO | 500 tablets

1,990 ден