Taurin 1500mg 120 Mega Kaps

590 ден

Високо квалитетен производ кој ја надополнува исхраната со чист таурин – амино киселина која игра важна метаболичка функција.

MEGA CAPS® технологијата овозможува ставање на рекордна доза од 1500 мг чист таурин во само една капсула. Ова биолошко соединение не е основен елемент во протеините од телото, но е многу важно во процесот на трансформација на аминокиселините. Тауринот е еден од главните содржатели на органски азот, го попречува катаболизмот и придонесува за растот на чистата телесна тежина. Тауринот е исто така важен и за работата на нервниот систем; тој поттикнува и мобилизира, и го намалува заморот. Слично како инсулинот, тауринот го поддржува транспортот на креатинот во мускулните клетки, подобрувајќи го ефектот од неговото додавање.

Оваа формула е наменета за физички активни луѓе и спортисти.

See It Styled On Instagram

    Instagram did not return any images.

Shop By Department