Oregano Oil (30 мл)

1,591 ден

Нема на залиха

Активните состојки на маслото од оригано се флавоноидите познати по новните одлични антиоксидантни ефекти и неколку етерични масла. Едно од овие, карвакролот има силни антимикробни ефекти и може да ги уништи бактериите и габичките.

Катеорија:

Активните состојки на маслото од оригано се флавоноидите познати по новните одлични антиоксидантни ефекти и неколку етерични масла. Едно од овие, карвакролот има силни антимикробни ефекти и може да ги уништи бактериите и габичките.

На кого го препорачуваме?

  • За инхалација, во случај на настинки или слаби горно респираторни симтоми
  • За гаргара, во случај на инфекции на усната празнина
  • За внатрешна употреба, во случај на дигестивни проблеми
  • Како антиоксидант, за неутрализирање на штетните ефекти на слободните радикали
  • За надворешна употреба, за третман на акни, убоди од инсекти, за побрзо зараснување на рани и за габични инфекци
Oregano Oil активни состојки/0,17мл (околу 4 капки): Екстракт од масло од лист од оригано – 13мг (стд. 3,5% карвакрол)
Употреба: Внатрешна примена – како додаток во исхраната земајте 4 капки (околу 0,17мл) 3 пати дневно, во мала количина на вода.
Надворешна примена – нанесете го надворешно 3 пати дневно.
Не се препорачува на бремени жени и доилки! Внимавајте да не дојде во контакт со очите!

Main Menu

Oregano Oil (30 мл)

1,591 ден