100% Whey Protein Professional 5000gr

6,990 ден7,990 ден (-13%)

На залиха

100% Whey Protein Professional

пијалак со вкус во прав, со протеини од сурутка, аминокиселини, растителни ензими и засладувачи

Катеорија:

100% Whey Protein Professional

пијалак со вкус во прав, со протеини од сурутка, аминокиселини, растителни ензими и засладувачи

Употреба: измешајте 1 сервирање (30 g = ¾ дозер) во 250 ml вода. Во деновите кога имате тренинг, земете едно сервирање по тренинг. Во деновите кога не вежбате, земете 1 сервирање во било кој период од денот.

 

Strawberry White Chocolate:

Состав: инстант протеини од сурутка 86% {протеински концентрат од сурутка (млеко) [емулгатор: лецитини (соја)], протеински изолат од сурутка [млеко] [емулгатор: лецитини (соја)]}, ароми, таурин 3,3%, ароми, Л-аргинин 1,7%, Л -Глутамин 1,7%, сол, киселина (лимонска киселина), згуснувач (ксантанова гума), концентрат од цвекло во прав [малтодекстрин, концентрат од цвекло, киселина (лимонска киселина)], засладувачи (ацесулфам К, сукралоза), Л-леуцин 0,3%, агенс против згрутчување (силициум диоксид), бромелаин од ананас 0,07% (1200 GDU/g), папаин од папаја 0,07% (1,5 FIP U/mg).

 

Информации за алергени: Произведено во погон во кој се процесираат млеко, јајца, соја, кикирики, јаткасто овошје, целер, риба, ракови и состојки кои содржат сулфур диоксид.

 

Нутритивни информации

Сервирање: 30 g (3/4 дозер); вкупно дози во пакувањето: 1 / 16 / 30 / 78 / 166

Типични вредности Во 30 g %ПДВ† Во 100 g
Енергија 482 kJ / 114 kcal 6 % 1607 kJ / 380 kcal
Масти 1,7 g 2 % 5,6 g
   Од кои заситени 0,9 g 5 % 3,0 g
Јаглехидрати 2,8 g 1 % 9,2 g
   Од кои шеќери 1,8 g 2 % 6,1 g
Протеини 22 g 43 % 72 g
Сол 0,47 g 8 % 1,6 g

% од препорачан дневен внес за просечни возрасни лица (8400 kJ / 2000 kcal).

Без додадени шеќери, содржи само природни шеќери. Без глутен, согласно со регулативите на ЕУ.

Други активни состојки Во 30 g Во 100 g
Таурин 990 mg 3300 mg
Л-глутамин 500 mg 1667 mg
Л-аргинин 414 mg 1378 mg
Л-леуцин 100 mg 333 mg
Бромеалин 13 mg 43 mg
Папаин 13 mg 43 mg
Аминокиселини во 100 g    
Есенцијални аминокиселини Условно есенцијални аминокиселини Неесенцијални аминокиселини
Л-хистидин 1,3 g Л-аргинин 3,2 g Л-аланин 3,3 g
Л-изолеуцин* 3,9 g Л-цистеин 2,2 g Л-аспартамска киселина 7,3 g
Л-леуцин* 7,6 g Л-глутамин 13,6 g Глицин 1,2 g
Л-лизин 6,3 g Л-пролин 3,8 g Л-серин 3,2 g
Л-метионин 1,6 g Л-тирозин 2,0 g
Л-фенилаланин 2,2 g
Л-треонин 4,4 g
Л-триптофан 1,2 g
Л-валин 3,8 g
  32,3 g   24,8 g   15,0 g

*Вкупно аминокиселини со разгранет ланец (ВСАА): 15,3 g

 

Chocolate Cookies & Cream

Состав: инстант протеини од сурутка 88% {протеински концентрат од сурутка (млеко) [емулгатор: лецитини (соја)], протеински изолат од сурутка [млеко] [емулгатор: лецитини (соја)]}, таурин 3,3%, ароми, Л-аргинин 1,7%, Л -Глутамин 1,7%, сол, какао во прав со намалена масленост, згуснувач (ксантанова гума), засладувачи (ацесулфам К, сукралоза), Л-леуцин 0,3%, агенс против згрутчување (силициум диоксид), бромелаин од ананас 0,07% (1200 GDU/g), папаин од папаја 0,07% (1,5 FIP U/mg).

Нутритивни информации

Сервирање: 30 g (3/4 дозер); вкупно дози во пакувањето: 1 / 16 / 30 / 78 / 166

Типични вредности Во 30 g %ПДВ† Во 100 g
Енергија 485 kJ / 115 kcal 6 % 1618 kJ / 382 kcal
Масти 1,7 g 3 % 5,8 g
   Од кои заситени 0,9 g 5 % 3,1 g
Јаглехидрати 2,4 g 1 % 8,0 g
   Од кои шеќери 1,8 g 2 % 6,1 g
Протеини 22 g 45 % 74 g
Сол 0,42 g 7 % 1,4 g

% од препорачан дневен внес за просечни возрасни лица (8400 kJ / 2000 kcal).

Без додадени шеќери, содржи само природни шеќери. Без глутен, согласно со регулативите на ЕУ.

Други активни состојки Во 30 g Во 100 g
Таурин 990 mg 3300 mg
Л-глутамин 500 mg 1667 mg
Л-аргинин 414 mg 1378 mg
Л-леуцин 100 mg 333 mg
Бромеалин 13 mg 43 mg
Папаин 13 mg 43 mg
Аминокиселини во 100 g    
Есенцијални аминокиселини Условно есенцијални аминокиселини Неесенцијални аминокиселини
Л-хистидин 1,3 g Л-аргинин 3,2 g Л-аланин 3,4 g
Л-изолеуцин* 4,0 g Л-цистеин 2,2 g Л-аспартамска киселина 7,5 g
Л-леуцин* 7,8 g Л-глутамин 13,9 g Глицин 1,3 g
Л-лизин 6,5 g Л-пролин 3,9 g Л-серин 3,3 g
Л-метионин 1,7 g Л-тирозин 2,1 g
Л-фенилаланин 2,2 g
Л-треонин 4,5 g
Л-триптофан 1,2 g
Л-валин 3,9 g
  33,1 g   25,3 g   15,5 g

*Вкупно аминокиселини со разгранет ланец (ВСАА): 15,7 g

 

Vanilla

Состав: инстант протеини од сурутка 85% {протеински концентрат од сурутка (млеко) [емулгатор: лецитини (соја)], протеински изолат од сурутка [млеко] [емулгатор: лецитини (соја)]}, ароми, таурин 3,3%, јогурт во прав (млеко), Л-аргинин 1,7%, Л -Глутамин 1,7%, сол, згуснувач (ксантанова гума), засладувачи (ацесулфам К, сукралоза), Л-леуцин 0,3%, агенс против згрутчување (силициум диоксид), бромелаин од ананас 0,07% (1200 GDU/g), папаин од папаја 0,07% (1,5 FIP U/mg).

Нутритивни информации

Сервирање: 30 g (3/4 дозер); вкупно дози во пакувањето: 1 / 16 / 30 / 78 / 166

Типични вредности Во 30 g %ПДВ† Во 100 g
Енергија 482 kJ / 114 kcal 6 % 1608 kJ / 380 kcal
Масти 1,7 g 2 % 5,6 g
   Од кои заситени 0,9 g 5 % 3,0 g
Јаглехидрати 2,8 g 1 % 9,4 g
   Од кои шеќери 2,0 g 2 % 6,8 g
Протеини 22 g 44 % 73 g
Сол 0,47 g 8 % 1,6 g

% од препорачан дневен внес за просечни возрасни лица (8400 kJ / 2000 kcal).

Без додадени шеќери, содржи само природни шеќери. Без глутен, согласно со регулативите на ЕУ.

Други активни состојки Во 30 g Во 100 g
Таурин 990 mg 3300 mg
Л-глутамин 500 mg 1667 mg
Л-аргинин 414 mg 1378 mg
Л-леуцин 100 mg 333 mg
Бромеалин 13 mg 43 mg
Папаин 13 mg 43 mg
Аминокиселини во 100 g    
Есенцијални аминокиселини Условно есенцијални аминокиселини Неесенцијални аминокиселини
Л-хистидин 1,3 g Л-аргинин 3,2 g Л-аланин 3,3 g
Л-изолеуцин* 4,0 g Л-цистеин 2,2 g Л-аспартамска киселина 7,4 g
Л-леуцин* 7,7 g Л-глутамин 13,7 g Глицин 1,2 g
Л-лизин 6,4 g Л-пролин 3,8 g Л-серин 3,3 g
Л-метионин 1,6 g Л-тирозин 2,1 g
Л-фенилаланин 2,2 g
Л-треонин 4,5 g
Л-триптофан 1,2 g
Л-валин 3,9 g
  32,8 g   25,0 g   15,2 g

*Вкупно аминокиселини со разгранет ланец (ВСАА): 15,3 g

 

Vanilla Very Bery

Состав: инстант протеини од сурутка 87% {протеински концентрат од сурутка (млеко) [емулгатор: лецитини (соја)], протеински изолат од сурутка [млеко] [емулгатор: лецитини (соја)]}, ароми, таурин 3,3%, Л-аргинин 1,7%, Л -Глутамин 1,7%, сол, згуснувач (ксантанова гума), Л-леуцин 0,3%, засладувачи (ацесулфам К, сукралоза), агенс против згрутчување (силициум диоксид), бромелаин од ананас 0,07% (1200 GDU/g), папаин од папаја 0,07% (1,5 FIP U/mg), бои (карминозин2, брилијант сина FCF).

2Kарминозин: може да има негативно влијание врз активноста и вниманието на децата.

 

Нутритивни информации

Сервирање: 30 g (3/4 дозер); вкупно дози во пакувањето: 1 / 16 / 30 / 78 / 166

Типични вредности Во 30 g %ПДВ† Во 100 g
Енергија 486 kJ / 115 kcal 6 % 1620 kJ / 383 kcal
Масти 1,7 g 2 % 5,7 g
   Од кои заситени 0,9 g 5 % 3,0 g
Јаглехидрати 2,8 g 1 % 9,2 g
   Од кои шеќери 1,8 g 2 % 6,2 g
Протеини 22 g 44 % 74 g
Сол 0,47 g 8 % 1,6 g

% од препорачан дневен внес за просечни возрасни лица (8400 kJ / 2000 kcal).

Без додадени шеќери, содржи само природни шеќери. Без глутен, согласно со регулативите на ЕУ.

Други активни состојки Во 30 g Во 100 g
Таурин 990 mg 3300 mg
Л-глутамин 500 mg 1667 mg
Л-аргинин 414 mg 1378 mg
Л-леуцин 100 mg 333 mg
Бромеалин 13 mg 43 mg
Папаин 13 mg 43 mg
Аминокиселини во 100 g    
Есенцијални аминокиселини Условно есенцијални аминокиселини Неесенцијални аминокиселини
Л-хистидин 1,3 g Л-аргинин 3,2 g Л-аланин 3,4 g
Л-изолеуцин* 4,0 g Л-цистеин 2,2 g Л-аспартамска киселина 7,5 g
Л-леуцин* 7,8 g Л-глутамин 13,9 g Глицин 1,3 g
Л-лизин 6,5 g Л-пролин 3,9 g Л-серин 3,3 g
Л-метионин 1,7 g Л-тирозин 2,1 g
Л-фенилаланин 2,2 g
Л-треонин 4,5 g
Л-триптофан 1,2 g
Л-валин 3,9 g
  33,1 g   25,3 g   15,5 g

*Вкупно аминокиселини со разгранет ланец (ВСАА): 15,7 g

Дополнителни информации

Вкус

Chocolate Cookies & Cream, Strawberry White Chocolate, Vanilla, Vanilla Very Bery

Main Menu

100% Whey Protein Professional 5000gr

6,990 ден7,990 ден (-13%)

Додади во кошничка