6PAK Nutrition Milky Shake | 1800 gr

1,790 ден

Нема на залиха

-80% протеини од чист сурутка протеин концентрат WPC

-Ниска содржина на масти

-Не содржи аспартам и глутен

-Ниска содржина на јагленихидрати и масти

-Одличен аминограм, ги содржи сите потребни аминокиселини

-Не содржи адитиви или растителни протеини

-Помага во градење и одржување на чиста мускулна маса

-Инстант формула со брза растворливост и одлична апсорбција

Катеорија:

Највисок квалитет 6PAK Nutrition протеин додаток – Млечниот шејк Whey, се издвојува против слични производи со тоа што содржи матеница и нова, подобрена формула на сурутка протеин концентрат. Благодарение на ова, користејќи само вода, ќе добиете дебел пијалок со одличен вкус на млеко. Изворот на протеини (71%) е висококвалитетен концентрат на WPC сурутка протеин. Други важни карактеристики вклучуваат содржина со маснотии, недостаток на аспартам и глутен. Производот е идеален предлог за луѓето кои се вклучени во спортот, во кои се зголемува побарувачката за протеини во исхраната, особено се препорачува за време на обука за издржливост и издржливост. Протеините се извор на амино киселини за телото, како резултат тие придонесуваат за раст и одржување на мускулната маса и помагаат да се одржат здрави коски. Инстант формулата ви овозможува лесно и брзо да подготвите одличен шејк.

 

6PAK исхрана Млечниот шејк Whey е високо-протеински хранлив материјал дизајниран да ги обезбеди сите спортисти со не само здрави протеини, но исто така и сензационален вкус и конзистенција на дебел шејк. Со изборот на овој производ ќе се фокусира на највисок квалитет и оригинални решенија по разумна цена. Формулата на уредот се базира само на здравиот извор на протеини, кој е концентрат на протеин од сурутка (WPC). Се карактеризира со многу добар аминокиселински профил (многу сличен со стандардниот аминограм на човечкиот протеин). Потребата на телото за хранливи материи се зголемува со физичка активност. Понекогаш тешко е да се обезбедат точни количини на здрави протеини, што ги прави атлетичарите да достигнат за високо-протеински хранливи материи.

Исто така, треба да се нагласи неговата инстанцирана формула, што ја прави растворливоста на секој дел не предизвикува никакви проблеми. Високата концентрација на аминокисели со разгранет синџир (BCAAs) и ЕАА резултира со подобрена регенерација, но исто така ги штити мускулите од катаболизам. Мускулното ткиво се состои од околу 35% од BCAA амино киселините (L-леуцин, L-валин и L-изолеуцин) – па вреди да се води грижа за нивното соодветно снабдување во вашата секојдневна исхрана. Колку повеќе, бидејќи тие не се синтетизирани од страна на човечкото тело.

Portion: 30g (1 scoop)
Number of portions in the package: 23 (700g) / 60 (1800g)
Contents in: 30 g 60 g 100 g
Energy value: 480 kJ (113 kcal)
467 kJ (110 kcal) 1
961 kJ (227 kcal)
934 kJ (221 kcal) 1
1601 kJ (375 kcal)
1556 kJ (368 kcal) 1
Fat: 1.66 g,
1.78 g 1
3.31 g,
3.55 g 1
5.52 g,
5.92 g 1
of which saturated acids: 1.19 g, 1.24 g 1 2.39 g, 2.49 g 1 3.98 g, 4.14 g 1
carbohydrates 3.31 g, 4.34 = 1 g 1 4.61 g, 8.61 g 1 11.01 g, 14.35 g 1
including sugars: 3., 0. g, 2.95 g 1 6.61 g, 5.90 g 1 11.01 g, 5.90 g 1
Protein (in dry matter) 21.35 g, 19.29 g 1 42.69 g, 38.57 g 1 71.15 g, 64.29 g 1
salt 0.08 g, 0.16 g 1 0.16 g, 0.32 g 1 0.27 g, 0.54 g 1
Lactose 2.18 g, 1.97 g 1 2.18 g, 1.97 g 1 2.18 g, 1.97 g 1
Lactobacillus acidophilus 2.18 g, 333 million CFU 1 2.18 g, 333 million CFU 1 2.18 g, 333 million CFU 1

Main Menu

6PAK Nutrition Milky Shake | 1800 gr

1,790 ден