BCAAS | 300 gr

1,290 ден

На залиха

КОЛИЧЕСТВО ВО ПОРЦИЈА
BCAAS
5 гр
LEUCINE
2.5 гр
BCAA СООДНОС
2:1:1
Категории: , Ознака

По тежинскиот тренинг, метаболизмот останува на високо ниво со што се овозможува стимулација за изградба на мускулниот протеин. Амино киселините се градежни блокови на протеините.

Аминокиселините од разграден ланец (BCAAs) се едни од 9-те есенцијални аминокиселини, кои не можат да се синтетизираат од човековото тело – и затоа мора да се внесат преку исхраната.

BCAAs* L-Leucine, L-Isoleucine and L-Valine сочинуваат приближно 20-35% од човековиот мускулен протеин!

Без вкус и во прашкаста форма Dymatize® BCAAs може да се додадат во вода или вашиот омилен пијалак, пред или по тренинг и да ги испорача овие многу важни три есенцијални аминокиселини во 2:1:1 сооднос.

  • 1 сервирање обезбедува со 5 гр BCAAs* L-Leucine, L-Isoleucine and L-Valine
  • Ги испорачува трите есенцијални аминокиселини во 2:1:1 формула
  • Без глутен и без лактоза
  • Без банирани супстанции тестирано од “Informed-Sport” for athletes’ гаранција за продукт со највисок квалитет
НУТРИТИВНИ ФАКТИ
  по порција (5,1 g)
L-Leucine 2,5 g
L-Isoleucine 1,25 g
L-Valine 1,25 g
СОСТОЈКИ

L-Leucine (50%), L-Isoleucine (25%), L-Valine (25%), emulsifier (lecithins).

ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
Едно сервирање наутро, и едно пред или по тренинг.

 

Сите Dymatize продукти кои го содржат Informed-Sport сертификатот се тестирани за банирани супстанции од world-class sports анти-допинг лабораторијата LGC. 
 Во адиција, Informed-Sport гарантира дека сите продукти се произведени по високи стандарди и се безбедни за употреба за сите атлети.

Main Menu

BCAAS | 300 gr