Chelated Zinc (100 таблети)

714 ден

На залиха

Органски цинк

Современи таблети кои содржат органски соединенија на цинкот. Хелатните врски обезбедуваат целосна апсорпција и искористување. Посебно се препорачуваат за машкиот пол!

За кого се препорачува?
Во организмот се собира релативно мало количество цинк, заради што е потребно постојано да се надоместува. При недостиг на цинк се забавува развојот на мускулите и ослабнува имунолошкиот систем. Тој ги контролира и регулира метаболните процеси, функционирањето на ензимските системи и целовитоста на клетките. Неопходен е за синтеза на белковини, производство на ДНК и инсулин. Ја регулира способноста на мускулите за контракција и го забрзува зараснувањето на раните. Го засилува растењето и менталната свежина, може да помогне при некои ментални пречки, а бидејќи цинкот е потребен за нормално создавање на тестостерон и сперма, некои случаи на нарушена потентност, можат да се објаснат со недостиг на цинк. Не случајно остригите се познати како афродизијак (средство за засилување на сексуалниот нагон), со оглед на тоа што содржат големо количество цинк. При недостиг на цинк се зголемува апсорпцијата на тешките метали во телото и спротивно, со внес на цинк се намалува вградувањето на отровните материи.

Состав 15мг Цинк

Дозирање: 1 таблета дневно или по препорака на лекар

Main Menu

Chelated Zinc (100 таблети)