Montello Boxing Gloves – Black

2,790 ден

На залиха

The Gorilla Wear Montello Boxing Gloves се создадени за почетници но и за за квалификувани борци. Овие ракавици се идеални за оние кои сакаат да ги унапредат своите способност и да ги подобрат своите вештини. Посебен дизајн и колаборација со шампионот во бантам тежина Коди Гарбрант. Со дупчиња на дланките и лесен но издржлив материјал кој овозможува раката да дише и да не се поти. Анатомски подвиткани што овозможува силен удар но истовремено и комфорт на рацете. Максимална поддршка на зглобот и палците. Водоотпорни. Посебно полнење од ИМФ пена која го ублажува ударот и ги заштитува рацете.

Montello Boxing Gloves – Black

The Gorilla Wear Montello Boxing Gloves се создадени за почетници но и за за квалификувани борци. Овие ракавици се идеални за оние кои сакаат да ги унапредат своите способност и да ги подобрат своите вештини. Посебен дизајн и колаборација со шампионот во бантам тежина Коди Гарбрант. Со дупчиња на дланките и лесен но издржлив материјал кој овозможува раката да дише и да не се поти. Анатомски подвиткани што овозможува силен удар но истовремено и комфорт на рацете. Максимална поддршка на зглобот и палците. Водоотпорни. Посебно полнење од ИМФ пена која го ублажува ударот и ги заштитува рацете.

Боја: Црна
Состав: 80% СТП материјал на надворешна обвивка, 80% ПУ / ПВЦ обложување со облик на пена, 20% ЕВА / Пена на дланка и манжетна, 12% полиестерска облога., 5% најлон велкро, 3% цевки за СТП

Main Menu

Montello Boxing Gloves - Black