Amix Osteo Glucosamine 1000mg | 90 cps.

890 ден

На залиха

Amix Osteo Glucosamine придонесува за:

  • Здрави зглобови
  • Стимулација за раст на нова ‘рскавица
  • Ги подмачкува зглобовите
  • 100% чист глукосамин сулфат
  • 1000 мг во капсула
  • Доволна е само една капсула на ден!

Glucosamine Sulphate е амино сахарид инволвиран во формирање и поправка на ‘рскавиците и меките ткива чие оштетување е поврзано со болки во зглобовите, особено кај оние со остеоартритис и спортисти со зголемено оштетување на зглобовите.

Glucosamine Sulphate е одговорен за стимулирација на производство на неопходни супстанци за правилна функција на зглобовите. При намалената продукција на глукосамин од организмот во случај на остеоартритис или потребата за подобра регенерација на ‘рскавиците, се препорачува внес на глукосамин преку суплементација.

Препорачана доза: Како додаток во исхраната, земете 1-2 капсули дневно, препорачливо меѓу оброци.

Нутритивни факти во 1 капсула: Д-глукозамин сулфат 2КЦЛ 1000 mg.

Други состојки: желатин капсула (направена од чист желатин, вода, бои, титаниум диоксид)магнезиум стеарат, силикон диоксид.

Рок на употреба: втиснат на пакувањето.Треба да се чува на температура, не повисока од 25 степени, на суво, ладно место, да не биде изложено на сончева светлина. Предупредување: Не го користете производот, ако сте бремени или доилки! Производот не е наменет за деца. Држете го подалеку од дофат на деца! Не го користете над препорачаната дневна доза! Производот не служи како замена за разновидна балансирана исхрана. Предупредување за алергии: Овој производ е процесиран на апарати со кои што се преработуваат: млеко, јајца, соја и школки. Содржината на налепницата не е разгледана од Одделот за храна и лекови. Овој производ не е наменет за дијагностика, третман, лекување или превенција од некаква болест.

 

 

 

Main Menu

Amix Osteo Glucosamine 1000mg | 90 cps.