Calcium Zinc Magnesium 100 tablets

550 ден

На залиха

Calcium Zinc Magnesium – додаток воисхраната во таблети со минерали

Нето маса 209 g / 100 таблети

Calcium Zinc Magnesium – додаток воисхраната во таблети со минерали

Нето маса 209 g / 100 таблети

Состав: калциумови соли на ортофосфорна киселина, агенс за набабрување (целулоза гел), магнезиум оксид, материјал за обвивка на таблетата [стабилизатори (поливинил алкохол-полиетилен гликол-графт-ко-полимер, поливинил алкохол), агенси против згрутчување (талк, моно- и диглицериди на масни киселини)], агенси против згрутчување (магнезиумови соли на масни киселини, силициум диоксид), цинк оксид.

Произведено во погон во кој се процесираат производи што содржат: млеко, јајца, глутен, соја, ракови, сулфур диоксид и јаткасти плодови.

Внимание: Чувајте надвор од дофат на деца. Додатоците во исхрана не служат како замена за разновидна, урамнотежена исхрана и здрав начин на живот. Производот не е наменет за трудници и доилки.

Нутритивни информации | Дневна доза: 2 таблети| Вкупно сервирања во пакувањето:50

  во 2 таблети **ПДВ% (2 таблети)
Калциум 600 mg 75%
Фосфор 460 mg 66%
Магнезиум 200 mg 53%
Цинк 9,6 mg 96%

**% од препорачан дневен внес за возрасни.

Main Menu

Calcium Zinc Magnesium 100 tablets