Creatine Monohydrate pwd. 750 g

1,990 ден

На залиха

Креатин Монохидрат е еден од најшироко прифатените додатоци во исхраната.
 
Тој е всушност заслужен за создавањето на креатин фосфат, кој е извор на енергија во ќелиите. Креатинот ги зголемува физичките перформанси при краткотрајни, високо интензивни активности.
Категории: , Tags: , , ,

Креатин Монохидрат е еден од најшироко прифатените додатоци во исхраната.

Тој е всушност заслужен за создавањето на креатин фосфат, кој е извор на енергија во ќелиите. Креатинот ги зголемува физичките перформанси при краткотрајни, високо интензивни активности.

Препорачано дневно дозирање првите пет дена (фаза на полнење): 9 грама на ден. Земете 3 грама (една дозерка) три пати на ден.

Препорачано дневно дозирање по првите пет дена (фаза на одржување): Земете 3 грама (една дозерка) на ден, пред тренинг.

Начин на употреба: Помешајте една дозерка (5 гр) со 200-300 мл. вода и испијте веднаш. Земете приближно 30-60 минути пред тренинг. Спортистите кои користат креатин монохидрат треба да конзумираат барем 2000 мл вода дневно.

Main Menu

Creatine Monohydrate pwd. 750 g