Магнезиумов гел на Ancient Minerals

1,050 ден

Нема на залиха

Магнезиумовиот гел плус на Ancient Minerals е единствена формула на магнезиум хлорид и други олигоминерали со биолошки активен органски екстракт од Алое Вера во форма на гел – специјално дизајниран да се задржи на површината на кожата со цел да ги зголеми своите смирувачки придобивки.

Иако се знае дека алое вера влијае на одржување на здравата кожа , дермалната примена на магнезиум хлоридот покажа значителна корист во подобрувањето на функцијата на кожата како бариера, во забрзувањето на заздравувањето на раните, и хидратирањето на клетките на кожата.

Магнезиумовиот гел плус на Ancient Minerals е единствена формула на магнезиум хлорид и други олигоминерали со биолошки активен органски екстракт од Алое Вера во форма на гел – специјално дизајниран да се задржи на површината на кожата со цел да ги зголеми своите смирувачки придобивки.

Иако се знае дека алое вера влијае на одржување на здравата кожа , дермалната примена на магнезиум хлоридот покажа значителна корист во подобрувањето на функцијата на кожата како бариера, во забрзувањето на заздравувањето на раните, и хидратирањето на клетките на кожата.

 

Магнезиум гелови на Ancient Minerals се:

● Најдобар избор во поддршка на здравјето на кожата.

● Магнезиумов гел: 100 mg магнезиум на 1 ml

● Совршени за употреба при масажа.

Начин на употреба:

Се нанесува лесно како мазен гел, кој останува хидриран на кожата.

Main Menu

Магнезиумов гел на Ancient Minerals

1,050 ден