Spirulina Chlorella PLUS (100 таблети)

2,408 ден

На залиха

комплексен препарат за алкализација

Во производот Spirulina Chlorella PLUS, ја збогативме комбинацијата на на двете алги спирулина и хлорела со луцерка и пченична трева. Хлорофилот во овие билки има благотворно дејство врз ацидо-базниот баланс на телото, со што се олеснува детоксикацијата и алкализацијата. Таблетите содржат и една патентирана мешавина на корисни супстанци од овошје и зеленчук во кондензирана форма кои ретко се застапени во секојдневната употреба. Производот нуди и ефективна заштита од слободните радикали, благодарение на екстрактите од ликопен и лутеин.

За кого се препорачува?
⇨како додаток во диетите за алкализација,
⇨во случај на зголемено внесување на храна која го закиселува телото (пр.: месо, животиснки масти, малсо кое не е ладно цедено, рафинирано брашно и шеќер),
⇨со цел да се внесат есенцијални аминокиселини.

Состав
250мг      Спирулина, микроалга
250мг      Прашок од алгата Хлорела
100мг      Прашок од пченична трева
100мг      Прашок од лист од луцерка
140мг      Патентирана мешавина

Дозирање: 1 таблета дневно или по препорака на лекар

Main Menu

Spirulina Chlorella PLUS (100 таблети)