Probio Balance (60 таблети)

1,652 ден

На залиха

про и пребиотици

ProbioBalance се таблети за жвакање со пријатен вкус кое секое дете и возрасен ќе ги земе со задоволство. Секоја таблета содржи четири милијарди пробиотски клетки. Трите вида на пробиотски бактерии во таблетите ја сочинуваат цревната флора. Тие помагаат во функцијата на имуниот систем, намалувањето на симптомите на алерија, правилната работа на цревата, заздравувањето од проливи и враќањето на нормалната цревна флора. Пребиотиците (фрукто-олигосахариди) додадени во производот го помагаат развојот на пробиотиците.

За кого се препорачува?
– на лица под антибиотски третман, со цел воспоставување на нормална цревна флора, – при патување, за полесно справување со проливи и труења со храна,

-со цел воспоставување и одржување на балансирана цревна функција.

Состав
4билиони  Пробиотска култура
25мг            Фрукто-олигосахариди

Дозирање: 1-2 таблети на ден

Main Menu

Probio Balance (60 таблети)