Citrulline MALATE 90 tablets

990 ден1,190 ден (-17%)

На залиха

Citrulline MALATE

90 таблети                    30 дози             117 нето тежина

Произведено во Италија

Citrulline MALATE е додаток во исхраната кој содржи 3 g цитрулин малат во доза, погоден за спортисти кои се подготвуваат за интензивна физичка активност.

Citrulline MALATE е додаток во исхраната кој содржи 3 g цитрулин малат во доза, погоден за спортисти кои се подготвуваат за интензивна физичка активност.

Употреба: Земете 3 таблети еднаш дневно, со вода или со друг омилен пијалок, околу 20 минути пред тренинг. Во денови без тренинг, производот може да се зема во секој момент во текот на денот..

Внимание: Не ја надминувjате препорачаната дневна доза. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна исхрана. Разновидната и урамнотежена исхрана и здравиот начин на живот се важни. Да се чува подалеку од дофат на деца помали од 3 години.  Не се препорачува за бремени жени, деца или користење во подолг континуиран период без претходна консултација со лекар. Чувајте на суво и ладно место. Затворете добро по употреба.

Yamamoto® Nutrition presents Citrulline MALATE. Citrulline MALATE is a dietary supplement that provides 3 grams of Citrulline Malate, also suitable for athletes who are preparing to undertake intense physical activity.

Citrulline combined with malic acid forms citrulline malate.
The amino acid citrulline is found in watermelon (Citrullus lanatus), while malic acid is an organic acid that abundant in nature (e.g. in fruits).
Many proteins containing citrulline and both ingredients are key intermediates in metabolic cycles.

Citrulline Malate supplementation is popular among athletes and bodybuilders who train hard.

90 tablets
Mean analysis
Serving Size (3 tablets)
Servings Per Container 30
  Amount Per Serving
Citrulline Malate 3g
Ingredients: citrulline malate, stabilizer: microcrystalline cellulose, anticaking agents: silicon dioxide, magnesium stearate.
How to use: take 3 tablets once a day, with water or other favourite beverage, about 20 minutes before training. On non training days the product can be taken at any moment during the day.

Main Menu

Citrulline MALATE 90 tablets

990 ден1,190 ден (-17%)

Додади во кошничка