Power System Fitness Roller

1,390 ден

На залиха

Fitness Foam Roller е погодна алатка за подобрување на подвижноста, опсегот на движење и рамнотежата. Тој е специјално дизајниран за да овозможи насочена масажа или тренинг на мускулите, наменета е за техники за релаксација на само-масажа - користете за време и после тренингот за масажа на згрчени и тврди мускули, болки во зглобовите, зголемување на флексибилноста.

Power System Fitness Roller

Материјал: 80% EVA, 20% ABS

  • Ниско и рамно –  Како да чувствувате дланка
  • Среден и тубуларен – Како да чувствувате палец
  • Високо и цврсто – Како да чувствувате прсти

Fitness Foam Roller е погодна алатка за подобрување на подвижноста, опсегот на движење и рамнотежата. Тој е специјално дизајниран за да овозможи насочена масажа или тренинг на мускулите, наменета е за техники за релаксација на само-масажа – користете за време и после тренингот за масажа на згрчени и тврди мускули, болки во зглобовите, зголемување на флексибилноста. Редовната употреба на Fitness Foam Roller може да биде корисна за спречување или закрепнување од повреди и подготовка на телото за врвни перформанси. Фитнес ролерот е дизајниран да издржи повторна употреба без да ја загрози неговата трајна и функционална конструкција. Изработен е од густа висококвалитетна EVA пена која ја покрива цврстата и шуплива пластика.  Има посебна, 3Д површина направена за да го реплицира чувството на рацете на терапевтите за масажа, широки и рамни како дланка, долги и тубуларни како прстите, и мали и цврсти како врвовите на прстот. Тешкиот, шуплив ABS центар обезбедува цврста рамка. Овие материјали прават еластичен производ кој е совршен за секојдневна употреба во основните вежби за вежбање и масажа.

Димензии – 33cm должина  x 14cm дијаметар

Main Menu

Power System Fitness Roller