GH Regulator 120caps

990 ден

На залиха

  • Аргинин, орнитин и лизин
  • Витаминот Б6 придонесува за хормоналната активност
Катеорија:

Хормонот за раст, или скратено GH, е протеин кој се состои од 191 аминокиселина, произведена во предната хипофиза. Ослободувањето на GH, произведено за време на спиењето, е регулирано од хипоталамусот. Бидејќи ја стимулира синтезата на протеини и ги разградува резервите на маснотии, дефинитивно треба да се смета за хормон со „позитивен“ ефект. Од година во година од околу 35-40 годишна возраст, мускулната маса постепено се намалува, а во исто време, сепак, содржината на маснотии во нашето тело расте. Овој процес може да се припише на високо намалените нивоа на GH. Најефективен и најбезбеден начин да се зголеми нивото на овој хормон е, според тоа, да се подобри неговото производство во телото.

Регулаторот на хормонот GH содржи аргинин хидрохлорид (AHCl) и L-орнитин хидрохлорид како извор на L-аргинин амино киселина и L-орнитин, во сооднос од речиси 2:1, соодветно. Тоа е формула направена со Л-лизин амино киселина и витамин Б6.

 

Main Menu

GH Regulator 120caps