Глутамин-ултимативен додаток за оправок

weiterova gluta

Глутаминот е неесенцијална аминокиселина што значи дека е застапена во нашето тело и таа може да се синтетизира без внес преку исхраната. Преку 61% од сќелеталните мускули се создадени од глутамин. Но, овие залихи на глутамин при вежбањето, хроничниот стрес или настинката се трошат, со што се јавува потреба тие да се надополнат со суплементација.

                                                                      .

Глутаминот е и главен транспортер на азот во мускулите. Секогаш кога вашето тело доживува стрес, траума или микро траума на мускулните влакна по вежбањто, на телото му е потребен азот со цел да се репарираат мускулните влакна, но и самите органи да функционираат нормално.

Нашето тело има свои резерви на глутамин но, при постојан стрес или при секојдневни исцрпни тренинзи овие резерви се трошат и затоа суплементацијата со глутамин е клучна, за да ги надополниме резервите и да овозможиме позитивен азотен баланс за опоравување и репарирање на оштетените мускулни влакна.

Од глутаминот бенефитираат и оние кои се во калориски дефицит и кои пробуваат да ги симнат телесните масти, поради антикатаболичките дејства и способноста да го крене нивото на хормонот за раст кој помага да се метаболизираат телесните масти и подтикнува раст на мускулна маса.

              Amix™ L-Glutamin pwd. е суперфино микронизиран прашок со брза растворливост и абсорпција.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Main Menu