Кој е подобар: DYMATIZE ISO100 vs. GOLD STANDARD 100% WHEY OPTIMUM NUTRITION - NoLimit.mk

Кој е подобар: DYMATIZE ISO100 vs. GOLD STANDARD 100% WHEY OPTIMUM NUTRITION

dymtize vs on

Денeска ќе направиме една споредба помеѓу двата најдобри протеини во својата класа. Додека е познато дека Gold Standard 100% Wheyна Optimum Nutrition е најдобар на Bodybuilding.com, треба да се земе во предвид дека постои повисока класа на протеин како што е Iso100 на Dymatize, најчиста форма на хидролизиран протеин изолат и најдобар изолат веќе 5 годиниво највисоката класа на протеини на Bodybuilding.com.

DYMATIZE ISO-100

Најчист изолат на пазарот со ултра брза абсорпција специјално дизајниран за поголема биолошка достапност, поради процесот на микрофилтрација со кој додатно се прочистува протеинот од шеќери, масти и лактоза. Познато е дека човековиот дигестивен систем нема ензим кој може да ја преработи лактозата, и со нејзиното елиминирање се овозможува комплетна абсорпција на секој грам протеин без непотребна подуеност на стомакот. Не само што ISO-100 е најчистиот изолат тој е дополнително хидролизиран, што значи аминокиселините се претходно обработени и одат директно во крвта нешто што е идеално за после тенинг.

GOLD STANDARD 100% WHEY OPTIMUM NUTRITION

Иако најдобар на Bodybuilding.com тој е најдобар во својата класа, а таа е пониска од чистите изолати поради тоа што Gold Standard Whey претставува бленд од протеини (Whey protein concentrate, whey isolate, hydrolyzed whey isolate).Поради тоа што содржи whey protein concetratе,Gold standard протеинот содржи лактоза и глутен кој може да предизвика проблеми со варењето и гасови, и содржи 1.5гр масти и 4 грама јаглехидрати од кои 2 грама шеќери.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Main Menu