ЈО-ЈО Ефект

1000271_1409355845982820_564760354_n

Сте решиле да ослабете и почнувате да ги огрничувате оброците и го намалувате дневниот калориски внес.Многу брзо добивате повратна информација од вагата дека сте изгубиле неколку килограми продолжувате со режимот на исхрана несваќајки дека сте изгубиле само вода затоа што сте изгубиле и гликоген ( резерви на јаглени хидрати во мускулите) кои што за себе врзува вода.

Иако имате желба да ослабите,организамот тоа го препознава како потенцијална опасност и бидејќи тоа се повторува секојдневно сем што се чувствувате преморено и сте нервозни,организмот започнува да го успорува метаболизамот…се исцрпувате се повеке а бидејки нема подобрување на резултатие,се враќате на стариот режим на исхранаи се случува да многу брзо и лесно ги добивате назад килограмите затоа што вашиот метаболизам се успорил.

Тоа е магепсан круг во кои што повеќето жени упагаат.

Решение е квалитетна избалансирана исхрана со контролиран калориски внес-поделена во што повеќе помали оброци,који ќе го забрзаат метаболизмот и потрошувачката на калории со обавезно физичко вежбање.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Main Menu