Подготвени да го започнете вашиот ден? Овие чоколадни банана палачинки содржат 22 грама протеини по порција и му помогаат на телото во обнова на мускулите после тренинг.
Овој вкусен и едноставен рецепт за палачинки исто така е без глутен и соја и без вештачки засладувачи.
СОСТОЈКИ (За 4 палачинки)
2 мерици висококвалитетен протеин
2 лажици брашно без глутен
2 лажици ленено семе
1/2 лажичка прашок за пециво
2 јајца
1 банана (во пире)
4 лажици бадемово млеко
ПОДГОТОВКА
Време на подготовка: 5 минути
Време за готвење: 6 минути
1- Во сад за мешање, се комбинираат сите суви состојки заедно со брзо движење.
2- Во посебен сад, се комбинираат на јајцата, бананата и бадемовото млеко.
3- Нежно прелијте ги влажните состојки во сувите состојки и истовремено мешајте со гумена шпатула, додека смесата се изедначи.
4- Загрејте голема тава на средна топлина и испрскајте ја со спреј за готвење.
Истурете 1/4 чаша од тестото и печете додека не се појават меурчиња на површината, околу 3 минути.
Свртете ја од другата страна со шпатула, и печете уште 2-3 минути.
4- Повторете ја постапкава и со другите 3 палачинки.
*Можете да ги сервирате со банана или со друго овошје по избор.
НУТРУТИВНИ ВРЕДНОСТИ (По порција две палачинки):
• 275 калории
• 10 гр масти
• 36.5 гр јаглени хидрати
• 6 гр влакна
• 22 гр протеини.